honda marine

Honda vanbrodski motori

 

HONDA BF6

 

Honda BF 6 je jedini HONDIN vanbrodski motor starog dizajna u proizvodnji. Zašto jedini? Zato što su toliko popularni među ribarima i nautičarima da se proizvođač nije usudio da menja njihov dizajn. Iako nisu dobili zaobljene poklopce, dobili su najsavremenije elektronsko paljenje, kompjutersko ubrizgavanje goriva i sertifikate za najviše ekološke standarde. Odlikuje ih tihi rad, pouzdanost i mala potrošnja goriva. Lako se mogu nositi u ruci. Ribarenje i rekreativna vožnja čamcima na rekama i moru pravi je užitak sa ovim motorima.
To je idealan motor za sve vrste čamaca do 6 m dužine. To je motor koji će u potpunosti zameniti već dotrajale Tomose 4 i 4,5 i 4,8 KS. Ne da će ih u potpunosti zameniti , već će se sa Hondinim BF 6 dobiti na snazi gotovo duplo. U odnosu na način deklarisanja snage kod tomosovih motora, Honda BF 5 ima potisnu snagu na propeleru, veću za 2.8 KS u odnosu na Tomos 4 (koji ima 4 KS na radilici a 2,8 KS na elisi).

 

- Motor je 4-taktni OHV
- 1 cilindar, 127 cm3
- Težina 27kg
- Prenos, napred - neutralno - nazad
- Buka, manja od 86 dB - kategorija bešumnih motora
- Standardi, CARB 2004 & EPA 2006
- Prosečna potrošnja goriva 0,7 - 0,8 l/h
- Motor ima ugrađen regler 6A / 12V
- Uz motor se isporučuje original rezervoar za gorivo od 12 l sa pripadajućim priključkom
- 3 godine garancije

Honda marine Srbija

linija
MODEL BF 6 BF 6
ČIZMA S L
START H H
PALJENJE CDI CDI
BROJ CILINDARA 1 1
ZAPREMINA MOTORA 127 127
BROJ VENTILA 2 2
HLAĐENJE V V
SNADBEVANJE GORIVOM K K
REZERVOAR (lit) 12 12
ALTENATOR (12V) 3A 3A
TRIM M M
TILT M M
VISINA ZRCALA 445 572
TEŽINA (kg) 27 27.5

LEGENDA
S - kratka osovina
L - duga osovina
XL - ekstra duga osovina
XXL - ekstra ekstra duga osovina
H - manuelno, R - elektro starter
CDI - tiristorsko paljenje
V - vodeno, A - vazdušno
K - karburator, I - injection
M - mehanički, H - hidraulički, EH - elektrohidraulički
Dinarska protivvrednost se utvrđuje prema srednjem kursu NBS.

 

linija

Zaštita životne sredine

Zahvaljujući tehnologiji koja doprinosi zaštiti okoline i novim tehnologijama koje je Honda po prvi put uvela u proces proizvodnje vanbrodskih motora, Honda se pozicionirala na vodeće mesto svetske proizvodnje četvorotaktnih vanbrodskih motora. Hondina tehnologija i kvalitet garantuju kupcu sigurnost i uživanje na vodi.

Kao najveći svetski proizvođač motora Honda ima moralnu obavezu prema zaštiti životne okoline. Hondina odlučnost da ispuni tu obavezu egzistira iz odluke donesene 1960. godine, kada je odlučeno da se proizvode samo 4-taktni motori uključujući tu i vanbrodske motore, vođeni saznanjem da četvorotaktni motor više pogoduje zaštiti okoline nego dvotaktni.

Tradicija i iskustvo

Prvi brodski motor GB30, Honda je proizvela 1964. godine, istovremeno proizvodeći četvorotaktni vanbrodski motor. Tačno 40 godina kasnije, 2004. godine, prodaja četvorotaktnih motora u odnosu na dvotaktne se povećala i zauzela više od 52 % udela na svetskom tržištu. U Evropi je prisutnost četvorotaktnih motora izraženiji (62,5% udela), sa tendencijom rasta na svetskom tržištu.

Osim tehnologije koja doprinosi zaštiti okoline Honda je uvela mnoge nove tehnologije po prvi put u industriji proizvodnje vanbrodskih motora.

VTEC, BLAST i NMEA 2000

VTEC
(Variabile Timing Electronic Control)
Elektronski kontrolisano dvostruko otvaranje ventila.

BLAST
(Boosted Low Speed Torque)
Sistem dodatne snage pri manjim obrtajima, doprinoseći vrlo jakom ubrzanju dajući plovilu poletno ubrzanje. Ovaj sistem anulirao je slabost četvorotaktnih motora pri startnom ubrzanju u odnosu na dvotaktne.

NMEA 2000
(National Marine Electronics Association)
Novi Hondini modeli imaju sistem spajanja na NMEA 2000 sistem. Ugrađena je mogućnost spajanja na instrumente koji imaju ugrađen međunarodni sistem NMEA 2000, tako da se preko GPS uređaja mogu pratiti parametri rada motora, kao što su potrošnja goriva, obrtaji motora i drugo.

Zašto Honda vanbrodski motori?

Postoji mnogo razloga zašto izabrati Hondine četverotaktne vanbrodske motore. U svetu performansi hondini potori su pouzdani, efikasni sa malom potrošnjom goriva. Honda je odgovorna za životnu sredinu. Naša reputacija pouzdanog motora nije samo legendarni pojam. To je dokazano.

 

Štitimo životnu sredinu

Honda je već dugo priznata kao lider u inovativnim tehnologijama dizajniranja da smanji uticaj na okolinu od strane svojih proizvoda. Uz poboljšanu učinkovitost goriva i smanjenom emisijom štetnih gasova, naši motori nisu drukčiji u tome.

 

 

logo honda

logo bodensee ultra

logo e spec ecology

Prednosti

Četverotaktni motori rade tiše, nude veću učinkovitost i iskorišćenost goriva kao i čistije sagorijevanje. S Hondom, vi dobijete u svakom pogledu više u poređenju sa drugim četverotaktnim motorima na vodi.

Tehnologija

Iskustvo u kombinaciji sa inovacijama. Honda motori nude naprednu tehnologiju i ekskluzivne novitete koje se ne mogu naći kod drugih vanbrodskih motora. Hondina tehnologija omogućava vam da imate više zabave sa manje goriva.

Tihi rad

Dobro je poznato da su Honda motori konstruisani sa osobinama tihog i mirnog rada. Trenutno su to najmirniji i najtiš četvorotaktni motori na vodi koji se mogu naći i kupiti na tržištu vanbrodskih motora.

 

logo

 

    Kontakt


Milana Vidaka 16a
Futog 21410
Srbija

E mail:
elkomarine@gmail.com

Telefoni:
+381 21 893 474
+381 64 112 7 119

 

    Radno vreme


Ponedeljak 08.30 - 16.30
Utorak 08.30 - 16.30
Sreda 08.30 - 16.30
Četvrtak 08.30 - 16.30
Petak 08.30 - 16.30

Subota - Zatvoreno
Nedelja - Zatvoreno

 

    Pratite nas


facebook   twiter   instagram   linkedin  

© 2018 All rights reserved
Dizajn Studio Digital , Novi Sad