honda marine

Honda vanbrodski motori

 

HONDA BF150

 

Honda BF 150 - Ako ste spremni za snažan motor i novi HONDIN tehnološki izazov VTEC, Honda BF 150 je motor za Vas. Motor je najnovije tehnologije bez karburatora, savremenog dizajna i sa fabrički ugrađenim elektro- hidrauličnim trimom i tiltom.Ubrzanje i krajnja brzina ovih motora je kao i kod motora iste snage koji koriste 2-taktnu tehnologiju. Zahvaljujući programiranom ubrizgavanju goriva (PFI) i dvostrukim balansirajućim osovinama BF 150 su uglađeni u radu i ne proizvode gotovo nikakve vibracije.Hondin sistem programiranog ubrizgavanja goriva omogućuje optimalan odnos vazduha i benzina i vreme ubrizgavanja što rezultira uštedom goriva od 40% pri krstarećim brzinama u odnosu na klasične 2-taktne motore. Kada vozite na minimalnom gasu ušteda je gotovo 90%! Elektronska centralna jedinica kontroliše sve parametre pri radu motora kao što su : temperatura motora, temperatura ulja, pritisak ulja,... osiguravajući time sigurnu i udobnu plovidbu.

 

- Elektronsko paljenje za optimalnu snagu
- Elektro starter za lako pokretanje
- Programirano ubrizgavanje goriva (PFI)
- Power trim & tilt
- Proverena tehnologija preuzeta iz Honde Accord
- Zadovoljava CARB 2008 & EPA 2006
- Izduv kroz propeler za tiši rad
- Veliki prečnik usisne grane za manje buke
- Elektronski nadzor rada motora
- Alternator velikog kapaciteta
- Verzija s kontrarotacijom propelera
- Priključak za običnu vodu za produženje trajnosti motora
- Indikator pritiska ulja, temperature motora i limitator broja obrtaja

Honda marine Srbija

linija
MODEL BF 150 BF 150 BF 150 BF 150
ČIZMA L LC XL XLC
START R R R R
PALJENJE CDI CDI CDI CDI
BROJ CILINDARA 4 4 4 4
ZAPREMINA MOTORA 2354 2354 2354 2354
BROJ VENTILA 16 16 16 16
HLAĐENJE V V V V
SNADBEVANJE GORIVOM I I I I
REZERVOAR (lit) ----- ----- ----- -----
ALTENATOR (12V) 40A 40A 40A 40A
TRIM EH EH EH EH
TILT EH EH EH EH
VISINA ZRCALA 508 508 635 635
TEŽINA (kg) 217 220 225 225

LEGENDA
S - kratka osovina
L - duga osovina
XL - ekstra duga osovina
XXL - ekstra ekstra duga osovina
H - manuelno, R - elektro starter
CDI - tiristorsko paljenje
V - vodeno, A - vazdušno
K - karburator, I - injection
M - mehanički, H - hidraulički, EH - elektrohidraulički
Dinarska protivvrednost se utvrđuje prema srednjem kursu NBS.

 

linija

Zaštita životne sredine

Zahvaljujući tehnologiji koja doprinosi zaštiti okoline i novim tehnologijama koje je Honda po prvi put uvela u proces proizvodnje vanbrodskih motora, Honda se pozicionirala na vodeće mesto svetske proizvodnje četvorotaktnih vanbrodskih motora. Hondina tehnologija i kvalitet garantuju kupcu sigurnost i uživanje na vodi.

Kao najveći svetski proizvođač motora Honda ima moralnu obavezu prema zaštiti životne okoline. Hondina odlučnost da ispuni tu obavezu egzistira iz odluke donesene 1960. godine, kada je odlučeno da se proizvode samo 4-taktni motori uključujući tu i vanbrodske motore, vođeni saznanjem da četvorotaktni motor više pogoduje zaštiti okoline nego dvotaktni.

Tradicija i iskustvo

Prvi brodski motor GB30, Honda je proizvela 1964. godine, istovremeno proizvodeći četvorotaktni vanbrodski motor. Tačno 40 godina kasnije, 2004. godine, prodaja četvorotaktnih motora u odnosu na dvotaktne se povećala i zauzela više od 52 % udela na svetskom tržištu. U Evropi je prisutnost četvorotaktnih motora izraženiji (62,5% udela), sa tendencijom rasta na svetskom tržištu.

Osim tehnologije koja doprinosi zaštiti okoline Honda je uvela mnoge nove tehnologije po prvi put u industriji proizvodnje vanbrodskih motora.

VTEC, BLAST i NMEA 2000

VTEC
(Variabile Timing Electronic Control)
Elektronski kontrolisano dvostruko otvaranje ventila.

BLAST
(Boosted Low Speed Torque)
Sistem dodatne snage pri manjim obrtajima, doprinoseći vrlo jakom ubrzanju dajući plovilu poletno ubrzanje. Ovaj sistem anulirao je slabost četvorotaktnih motora pri startnom ubrzanju u odnosu na dvotaktne.

NMEA 2000
(National Marine Electronics Association)
Novi Hondini modeli imaju sistem spajanja na NMEA 2000 sistem. Ugrađena je mogućnost spajanja na instrumente koji imaju ugrađen međunarodni sistem NMEA 2000, tako da se preko GPS uređaja mogu pratiti parametri rada motora, kao što su potrošnja goriva, obrtaji motora i drugo.

Zašto Honda vanbrodski motori?

Postoji mnogo razloga zašto izabrati Hondine četverotaktne vanbrodske motore. U svetu performansi hondini potori su pouzdani, efikasni sa malom potrošnjom goriva. Honda je odgovorna za životnu sredinu. Naša reputacija pouzdanog motora nije samo legendarni pojam. To je dokazano.

 

Štitimo životnu sredinu

Honda je već dugo priznata kao lider u inovativnim tehnologijama dizajniranja da smanji uticaj na okolinu od strane svojih proizvoda. Uz poboljšanu učinkovitost goriva i smanjenom emisijom štetnih gasova, naši motori nisu drukčiji u tome.

 

 

logo honda

logo bodensee ultra

logo e spec ecology

Prednosti

Četverotaktni motori rade tiše, nude veću učinkovitost i iskorišćenost goriva kao i čistije sagorijevanje. S Hondom, vi dobijete u svakom pogledu više u poređenju sa drugim četverotaktnim motorima na vodi.

Tehnologija

Iskustvo u kombinaciji sa inovacijama. Honda motori nude naprednu tehnologiju i ekskluzivne novitete koje se ne mogu naći kod drugih vanbrodskih motora. Hondina tehnologija omogućava vam da imate više zabave sa manje goriva.

Tihi rad

Dobro je poznato da su Honda motori konstruisani sa osobinama tihog i mirnog rada. Trenutno su to najmirniji i najtiš četvorotaktni motori na vodi koji se mogu naći i kupiti na tržištu vanbrodskih motora.

 

logo

 

    Kontakt


Milana Vidaka 16a
Futog 21410
Srbija

E mail:
elkomarine@gmail.com

Telefoni:
+381 21 893 474
+381 64 112 7 119

 

    Radno vreme


Ponedeljak 08.30 - 16.30
Utorak 08.30 - 16.30
Sreda 08.30 - 16.30
Četvrtak 08.30 - 16.30
Petak 08.30 - 16.30

Subota - Zatvoreno
Nedelja - Zatvoreno

 

    Pratite nas


facebook   twiter   instagram   linkedin  

© 2018 All rights reserved
Dizajn Studio Digital , Novi Sad